Spaghetti a la trapanese

de Bucataras in Spaghete, 17 Mar 2009 | 14057 vizualizari

 

Jamie Oliver ne avertizeaza: “aceasta ar putea fi urmatoarea dumneavostra reteta preferata de paste”.

 

INGREDIENTE

  • 450 g spaghete
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper macinat
  • 150 g parmezan ras
  • 150 g migdale
  • 600 g rosii taiate in doua (bune si cele cherry)
  • busuioc (preferabil proaspat - il gasiti in Gimma sau MegaImage)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti a la trapanese:

spaghetele trebuie intotdeauna sa fie fierte al dente, adica exact cit sa fie patrunse, sa nu fie lasate pina se umfla, e pacat de ele, fiindca isi schimba gustul din cauza aportului sporit de apa.

Sa vedem cum se prepara sosul:

- incalzim migdalele intr-o tigaie uscata, dupa care le zdrobim ca pe usturoi cind facem mujdeiul. Ce obtinem, punem intr-un bol. Apoi zdrobim usturoiul si busuiocul si le adaugam migdalelor. Incepem sa amestecam, turinind parmezanul si o lingura de ulei de maslinea, sarea si piperul. Rosiile le adaugam zdrobindu-le in mina. Sosul se mai poate subtia cu putin ulei de masline. Se amesteca apoi cu pastele fierbinti ….

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti a la trapanese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete milaneze