Spaghetti con le vongole

de Bya Ralu in Spaghete, 22 Mar 2015 | 3249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • paste
  • 1 kg vongole
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • peperoncino,sare/piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti con le vongole:

Vongolele se pun intr-un castron in apa cu sare,se lasa jumatate de ora,amestecand din cand in cand,dupa care se schimba apa,se pune sare si se amesteca si se mai lasa pentru 1-2 ore.

Usturoiul se toaca marunt,la fel si patrunjelul proaspat,se pun intr-o tigaie wok cu ulei de masline,lasandu-se la foc mic,se adauga peperoncino(poate fi folosit praf de chilli sau ardei iute tocat marunt).

Se pun vongolele,se pune si vinul alb,se acopera cu un capac si se lasa circa 5 minute pana se deschid.

Se pun la fiert pastele,timpul care scrie pe punga(se prepara al dente),se scurg de apa si se pun peste sosul de vongole format,se lasa cateva minute,se pune sare dupa care se serveste.

La sfarsit se mai poate adauga putin patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con le vongole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana