Spanac cu ciuperci varianta mamei

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 10 Mar 2019 | 5173 vizualizari

 

"retete de post creative" .....Vorba mamei , ''diabetul asta e o boala domneasca'' daca l-ai avea doar pe el......in fine , mama cauta sa diversifice, sa combine ca e satula sa manance mereu aceleasi chestii ''plictisitoare''.....

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon cca 14 buc ( in functie de marimea lor sau cat incap in tigaia mamei )
  • praz 3-4 fire
  • ceapa de apa rosie 4-5 buc mai micute
  • 450 g spanac congelat
  • delikat legume
  • piper
  • ulei
  • Pentru varianta de dulce
  • unt
  • cascaval
  • Decor comestibil
  • patrunjel ( proaspat cules din gradina)
  • si binenetele o mamaliga vartoasa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ciuperci varianta mamei:

Prazul si ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ulei intr-o tigaie ( sau unt daca e de dulce) si se adauga prazul si ceapa, se calesc pana se inmoaie bine prazul, se adauga o lingurita delikat  legume , se amesteca bine. Dupa ce sunt bine calite ceapa si prazul se adauga 1/2 ceasca cu apa si spanacul congelat, se pune un capac deasupra tigaii si se lasa sa se inabuseasca bine pana ce spanacul se dezgheata si se inmoaie bine si a scazut toata apa. Separat ciupercile curatate se stropesc cu ulei ( sau unt cand e de dulce ) se adauga un pic de delikat legume si piper in fiecare palarioara ( daca e de dulce punem si cascaval ras), se pune tigaia pe foc se acopera cu un capac si se lasa cca 15 min . Facem si-o mamaliga vartoasa si servim spanacul alaturi de ciupecute, presaram si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ciuperci varianta mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post