Sufleu de cartofi dulci

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 1 Aug 2019 | 1779 vizualizari

 

Rețetă preluată de pe bucătăraș :)
https://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-cartofi-dulci-9460.html

 

INGREDIENTE

  • 340 g cartofi dulci, decojiți și tăiați cubulețe;
  • 125 ml lapte,
  • 1 ceapă roșie, curățată, tăiată în două;
  • 1 crenguță rozmarin;
  • 10 g amidon alimentar;
  • 50 ml vermouth;
  • 2 ouă, separate;
  • măsline, după preferințe
  • sare, piper, după gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi dulci:

  Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute. Încingi cuptorul la 200° C. Ungi cu ulei 4 vase mici de sufleu. Amidonul alimentar îl dizolvi în vermouth (eu am încercat și cu lapte). Strecori laptele infuzat, îl pui iar pe foc, adaugi amidonul dizolvat și amesteci continuu. Lași compoziția pe foc până se îngroașă puțin, apoi o transferi într-un vas mai mare. Adaugi în vas piureul de cartofi dulci și gălbenușurile și amesteci până se omogenizează. Potrivești gustul de sare și piper (ține cont și de măsline, să nu-ți iasă prea sărat). Bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Încorporezi cu grijă în compoziție albușurile spumă, apoi măslinele tocate. Împarți compoziția în vasele pregătite și coci sufleurile cam 15 minute, până când cresc și se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

03.08.2019, 14:02

laura_n 1

05.08.2019, 14:24

Sunt grozavi daca stim sa ii gatim si sa ii condimentam. Mie imi place ce ti-a iesit!

lucy2002 1

27.08.2019, 10:39

Adauga comentariu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa peruana de cartofi dulci cu branza Feta, dovlecei si caju