Supa crema de fasole uscata

de katty in Supe, 11 Noi 2021 | 4102 vizualizari

 

Imi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata.
Am pus un timp scurt de pregatire considerand ca fasolea este deja fiarta.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 300 gr fasole uscata fiarta in prealabil
  • 1 foaie dafin
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de fasole uscata:

Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.

Curatam si spalam legumele. Taiem morcovul si pastarnacul rondele si ceapa in bucati mai mari.

Intr-o oala punem uleiul, apoi adaugam morcovul, pastarnacul si putina sare. Amestecam ocazional pana morcovul se inmoaie usor si adaugam ceapa. O lasam sa se inmoaie usor si stingem cu zeama in care a fieert fasolea. Adaugam foaia de dafin si cimbru. Fierbem 10 minute, adaugam boabele de fasole, sare si piper si mai fierbem 10 minute. Scoatem foaia de dafin si mixam compozitia. Daca este nevoie mai adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita si mai mai dam cateva clocote.

Servim supa crema calda sau rece cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa vieneza de cartofi