Supa crema de linte

de mirela0911 in Mancaruri de post, 24 Mar 2019 | 5130 vizualizari

 

Am preparat pentru prima data aceasta supa crema de linte si pot sa spun ca dintre toate supele creme facute de mine, aceasta este pe primul loc in topul preferintelor, de pana acum! Nici nu ma asteptam sa fie atat de buna!
Retete creative de post

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia iute
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt chimen macinat
  • ulei de masline
  • fulgi de chilli
  • crutoane de paine pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte:

Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofii taiati in cubulete si lintea rosie spalata in mai multe ape. Se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 20 de minute, pana sunt bine facute toate legumele iar lintea este fiarta. Se amesteca din cand in cand. Apa va scadea deoarece lintea se umfla la fierbere. 

Se lasa usor sa se racoreasca apoi se da prin blender tot amestecul pana devine compozitia pastoasa. Se pune din nou pe foc si se adauga sare dupa gust, piperul, boiaua si chimenul. Se amesteca bine si in functie de consistenta dorita a supei se mai lasa pe foc sau nu.

Se serveste cu crutoane de paine prajita, fulgi chilli si putin ulei de masline.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Lintea rosie fierbe mult mai repede decat alte tipuri de linte.

2

Dupa gust, se poate adauga si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu legume mexicane (de post)