Supa de creveti

de xana in Fructe de mare, 12 Oct 2013 | 3658 vizualizari

 

Este supa mea preferata, destul de des intalnita sub diferite forme in Portugalia in restaurantele care servesc fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 4 linguri faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • In plus:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi.

Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai marisoare si se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, nu pana se rumenesc ci pana ceapa devine transparenta. Se adauga apoi crustele crevetilor, boiaua, dafinul, pasta de rosii si vinul, se amesteca bine. Se mai lasa 3-4 minute apoi se adauga apa, cca 1,7litri si se lasa 30 de minute la fiert la foc moderat.

Intre timp se pot face crutoanele: painea se rupe/taie cubulete mici si se `imbraca` bine in ulei de masline, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste.

Peste supa se adauga faina (daca vreti o puteti dizolva inainte in putina apa) si se mai lasa 5 minute la fiert pana se mai ingroasa, apoi se trece totul prin sita. Lichidul il punem inapoi pe foc si adaugam miezul crevetilor taiat cubulete. Mai adaugam putina sare si piper si mai lasam cca 5 minute sa fiarba.

Servim supa si crutoanele impreuna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa japoneza udon cu creveti