Supa de dovleac cu smantana

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 13 Iul 2020 | 7551 vizualizari

 

Recent ma apuca un dor de mancarurile romanesti -de mancarea facuta de mama si de bunica. Am primit recent un dovlecel mare -perfect pentru supa de dovleac cu smantana si am incercat sa imi amintesc cum facea bunica mea, a iesit tare buna. Aici aveti rezultatul...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • ulei+2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 vf cutit de boia
  • sare
  • marar verde
  • 1 lingura otet
  • 1 pahar smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu smantana:

Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare.

In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin).  Amestecam bine, apoi adaugam boiaua. Lasam cateva secunde si turnam putina apa (cca 3 canai de apa).

Adaugam putin marar verde (eu am legat un manunchi mic, ca sotului meu nu ii prea place mararul, asa ca o sa il scot la final (dar e ff bun cu marar tocat marunt). 

Cand apa da in clocot, stoarcem dovlecelul si il adaugam in oala. Lasam sa fiarba putin, atentie ca dovlecelul se fierbe repede. Cand s-a mai inmuiat, adaugam smantana, gustam de sare si la final punem otetul. Si e gata supa noastra.

Pofta mare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

abstract01 1

14.07.2020, 00:37

buna, buna

dantes 1

14.07.2020, 09:26

Interesanta!

Panacris 1

14.07.2020, 21:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu gulie