Supa simpla de cartofi cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2021 | 4068 vizualizari

 

 Am dorit o supa simpla fara carne, usoara care sa se potriveasca a fi servita si pentru copii. Am luat hotararea sa nu incarc supa cu carne si prajeli.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel radacina cu cateva frunze verzi .
  • 1/2 ardei Kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu-uscat
  • frunze de telina verde
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa simpla de cartofi cu smantana:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa si patrunjelul verde  se toaca marunt.
  3. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in zeama ce fierbe .
  4. Morcovul, patrunjelul radacina si ardeiul se taie cubulete.
  5. Cartofii se taie cuburi.
  6. Se pun 3 l apa la fiert si se sareaza.
  7. Cand apa clocoteste se aduga ceapa, morcovul, patrunjelul si ardeiul.
  8. Fierbeti sub capac sa se patrunda legumele cat mai repede .
  9. Dupa 15 minute adaugati si cartofii si ardeiul iute uscat pe care il maruntiti pe cat posibil .
  10. Daca aveti copii la masa trebuie sa fiti atenti ca mancarea sa nu fie prea condimentata .
  11. Dupa inca 15 minute incercati daca sunt fierte toate legumele .
  12.  Dregeti supa cu smantana .
  13. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte si se aduga inapoi in oala in fir subtire si prin amestecare .
  14.  Gustati si sarati daca este nevoie .
  15. Cine doreste o zeama mai acrisoara o poate acri cu otet de mere .
  16. La servire aapuneti in supa de cartofi telina verde taiata marunt , pentru un plus de prospetime si aroma .
  17.  Serviti alaturi de supa ,ardei , ridichi , ceapa verde , ardei iute sau ceapa rosie .
  18.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa trebuie sa fiti atenti ca mancarea sa nu fie prea condimentata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa simpla de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

19.05.2022, 12:14

peter 1

05.01.2024, 14:12

bun. Dar uleiul cand il pui, ca n-ati scris nimic de asta?

mihaelar63 1

06.01.2024, 04:16

Peter , buna intrebare !!!! Cred ca am uitat o propozitie . In cazul de fata cand nu sotezi sau prajesti legumele , uleiul se poate pune dupa inceputul fierberii sau cand legumele sunt pe jumatate fierte . In momentul de fata , chiar as reduce din cantitatea de ulei !!! Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi