Supa verde de legume

de Corinuta in Supe, 4 Oct 2013 | 6412 vizualizari

 

In primul rand o sa va spun ca e o supa foarte gustoasa, sanatoasa si rapida - daca ai toate ingredientele la indemana. Apoi o sa va spun ca e una dintre retetele cu care am slabit.....v-am zis ca am avut de dat jos 20 de kg dupa sarcina? :P O sa va spun povestea odata....pana atunci va provoc sa incercati supica asta! E dintr-o carte draga mie, care in romana nu a aparut din pacate, se cheama "Turbo-charge your life in 14 days" si are o multime de retete sanatoase si delicioase! :x

 

INGREDIENTE

  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bat de telina
  • 1 zucchinni
  • 1 capatana broccoli
  • 1,5 l supa de legume
  • 150 g fasole verde
  • 150 g mazare verde
  • 150 g sparanghel verde
  • 85 g spanac verde baby
  • piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa verde de legume:

In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti inlocui cu cuburi de legume, dar credeti-ma ca nu e acelasi gustul, eu am incercat ambele variante.

De obicei folosesc legume proaspete, de data aceasta cateva le-am gasit numai congelate, dar sunt bune si asa.

Se pune la incins uleiul intr-o cratita incapatoare. Se curata, se spala si se toaca ceapa, usturoiul si telina, apoi se adauga in uleiul incins.

Se curata si se taie cubulete si zucchini-ul, si se adauga in cratita peste celelalte impreuna cu broccoli desfacut in buchetele mici. Se mai lasa 5 minute sa se caleasca in ulei amestecand de 2-3 ori, apoi se adauga supa de legume. Se lasa sa fiarba 5 minute.

Dupa 5 minute se adauga mazarea verde, fasolea verde - curatata si taiata bucati, sparanghelul - curatat si taiat bucati de 1 cm - si frunzele de spanac rupte sau tocate fasii mai mici.

Se mai lasa sa fiarba 5-8 minute, se asezoneaza cu piper proaspat macinat si se ia de pe foc. Se poate adauga la servire putin pesto verde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

zucchini se poate inlocui cu un dovlecel mic

2

eu de data asta n-am avut sparanghel, merge si fara, dar am scris reteta asa cum e ea, cu de toate

3

daca va place, puteti adauga spre sfarsit un fir de ceapa verde taiata in bucatele de 1 cm, si niste verdeata tocata, patrunjel au leustean de exemplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa verde de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

07.10.2013, 15:54

buna supica si sanatoasa stiu ca legumele verzi sunt bune pentru slabit

Corinuta 1

08.10.2013, 11:25

Mersi Simo scumpa! Am scris aici toata povestea http://www.bucataras.ro/articole/o-poveste-desprecum-am-pus-20-de-kilograme-si-leam-dat-jos-inapoi-51890.html . Bine, ceea ce a functionat la mine nu trebuie luat ad literam! Altii poate reusesc altfel!

Corinuta 1

08.10.2013, 11:26

Asa e Diu! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa rapida cu galuste