Supa-crema de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 16 Iul 2015 | 4753 vizualizari

 

O supa-crema sanatoasa, fara prajeala sau condimente, deci tocmai buna pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • doua linguri ulei;
  • 2,5 l apa;
  • sare;
  • 1700 g de dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 3 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • putin maghiran, oregano, tarhon si busuioc (uscate).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovlecel:

Ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul se curata de coaja si se spala.

Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si de seminte in apa clocotita. Se fierbe pana cand se inmoaie. Se completeaza cu apa daca este necesar, iar la final se adauga rosiile si ierburile aromatice si se potriveste de sare. Se lasa sa se racoreaca putin, apoi se pune compozitia in robotul de bucatarie si se face ca o crema.

 

TIPS-URI

1

Ceapa si ardeiul se pot scoate dupa ce au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă de vită cu fidea şi roşii