Taci si inghite

de Bunica in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2021 | 3454 vizualizari

 

Asa cum bine stiti "Taci si inghite"este un preparat culinar din zona Moldovei. Nu stiu cine l-o fi botezat,dar i se potriveste foarte bine denumirea.Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu l-am lasat "sa-i iasa sufletul"(sa se raceasca putin).

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 3 masuri de apa
  • 1 masura malai
  • 1 vf. lingurita sare
  • PENTRU STRATURI
  • 200g. branza de burdur
  • 400 g. carnati de casa
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei pentru prajit carnatii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.

Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.

Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.

Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .

Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.

Unge un vas de yena cu ulei sau unt.

Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.

Imparte mamaliga in doua parti.

Pune o parte din mamaliga in vas.

Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.

Adauga al doilea strat de mamaliga.

Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.
Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.

Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.

Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.

Se serveste calda.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Eu folosesc malai "Panzani" pentru mamaliga rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi