Tagliatelle cu dovlecel galben

de Satisfyyourcravings in Paste, 22 Mar 2013 | 4083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame tagliatelle cu leurdă
  • 1/2 dovlecel galben tăiat bastonașe
  • 20 ml vin alb sec
  • 1/3 legătură pătrunjel
  • 1/3 legătură busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • sucul și coaja de la 1/2 lime
  • 2 linguri parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu dovlecel galben:

Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de lime. 

Pastele se fierb în apă cu multă sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă dovlecelul. Se călește 2-3 minute, se adaugă vinul și se acoperă imediat. Se lasă la gătit 3 minute. Se adaugă mixul de ierburi, se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă pastele și se mai amestecă cu grijă pentru 1 minut, până când pastele sunt complet acoperite de sos. 

Se așează în farfurii și se presară parmezan deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu dovlecel galben" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

22.03.2013, 20:52

Tagliatelle cu leurdă? Se gaseste asa ceva ca eu nu am mai auzit...arata senzational...si cred ca sunt o minunatie pastele astea! Azi am vazut si eu leurda in piata...imi place mult in salate...

Irina 1

26.03.2013, 10:51

Superdelicios si aratos! Iar combinatia paste, legume si sosul de ierburi...neaparat am sa incerc!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu vinete si dovlecel