Taitei cu varza calita

de Panacris in Paste, 1 Iun 2017 | 4897 vizualizari

 

O nouă variantă, îmbunătățită ;) Culmea, după cercetările efectuate în arhiva Panacris, luna mai, este luna în care prepar cel mai des acest fel de mâncare ;) Probabil că varza nouă e vinovată :D ;) spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 g paste cu ou
  • 1 varză nouă 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu varza calita:

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!

Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros, se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.

Se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper.

Între timp, se fierb pastele (prefer tagliatelle sau tăiței pătrați, preparați acasă!) în apa cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

După ce au fiert, se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.

Se amestecă pastele cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.

Se servește caldă sau chiar rece.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval