Tarta cu branza de vaci

de MIUTA in Prajituri, 13 Feb 2011 | 10095 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 400 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 150 g zahar(eu am pus zahar pudra)
  • 1 ou
  • 1 pl.praf de copt
  • 2 linguri cacao

CREMA

  • 700g branza de vaci dulce
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • 200 g unt topit si racit
  • 10 linguri zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 pl.praf de copt
  • esenta de vanilie o lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaci:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele,se framanta si la sfarsit se impart in doua parti.Aluatul se introduce in congelator 20 min.Intre timp ne ocupam de crema.

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga smantana si branza de vaci amestecata cu untul care a fost topit si racit.Se pun cele 3 linguri de faina si 2 de gris.Se pune o lingura coaja de lamaie,1/2 pl.praf de copt si esenta de vanilie.Se amesteca usor toate ingredientele.Am uns o tava de tort cu pereti detasabili si am presarat faina.Am luat una din bucatile de aluat si am intins-o pe fundul tavii.Am pus crema peste foaia intinsa.Peste crema am ras pe razatoarea mare cealalta jumatate de aluat.Am dat la cuptor la foc potrivit spre mic cca.o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London