Tarta cu capsuni

de Lavinia in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 9749 vizualizari

 

O tarta foarte delicioasa!Asta ca sa vedeti ca pot trai o clipa si fara ciocolata:)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua medii
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 4 linguri ulei

Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 60 g amidon

In plus:

  • 250 g capsuni
  • 1 plic gelatina pentru tarte
  • 1 banana mica(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pentru blat mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine pana se topeste zaharul.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri.

La final adaugati cate 1 lingura de faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetati o tava de tarta cu unt si faina si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pana se desprinde usor de peretii tavi.(testul scobitorii)

Pentru crema puneti laptele la fiert cu semintele de vanilie.

Separat frecati galbenusurile cu zahar ,apoi adaugati amidonul,laptele fierbinte si puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa ca o budinca.

La final adaugati zaharul vanilat si lasati crema sa se racoreasca putin.

Adaugati crema peste blatul racit complet.

Taiati capsunile felii si le adaugati peste tarta,optional puteti adauga si cateva felii de banana.

Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic si adaugati peste fructe.

Dati tarta la rece pentru 2-3 ore apoi o serviti cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si budinca de vanilie