Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

de Rocsi in Peste, 23 Dec 2018 | 3703 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 conserva file de macrou in sos tomat
  • 1 conserva file de hering in sos tomat
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mic kapia
  • 400 gr aluat foietaj
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita condimente pentru peste
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • 3-4 rosii cherry
  • seminte de in
  • 1 lingura ulei de rapita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu foietaj, ciuperci si peste:

Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele, le rasturnati intr-un bol si maruntiti pestele cu o furculita.  Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa, ardeiul kapia. Le innabusiti 1-2 minute. Adaugati ciupercile, amestecati, turnati o canita de apa. Presarati sare, piper, busuiocul uscat si condimentele pentru peste. Amestecati totul. Lasati sa scada lichidul, apoi adaugati pestele maruntit cu tot cu sos. Amestecati in umplutura, lasati sa scada lichidul de tot. La final presarati faina, invartiti, mai lasati 1 minut pe foc. Trageti tigaia deoparte si incorporati patrunjelul verde, tocat marunt. Presarati faina pe masa de lucru. Puneti foietajul, il mai intindeti putin. Taiati foietajul pe lungime, o bucata sa fie mai lata si una mai ingusta. Luati bucata mai mare de foietaj, o asezati intr-o tava de tarta (eu am folosit o tava dreptunghiulara), cu degetele apasati bine si pe peretii tavii, o intepati cu furculita. Puneti umplutura si o nivelati. Asezati cealalta bucata de foietaj deasupra, o lipiti bine pe margini, de prima bucata de aluat. Umeziti cu putina apa, cu o pensula, foietajul, asezati felii de rosii cherry si presarati seminte de in. Pe mijloc faceti o gaura cu un varf de cutit, ca sa nu existe riscul sa crape tarta. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati putin sa se raceasca, apoi o puteti servi.

Sa aveti pofta! PS: 

Daca nu faceti tarta de post, puteti pune 1 ou in umplutura in loc de faina si ungeti deasupra cu ou batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu foietaj, ciuperci si peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

29.12.2018, 19:22

Multumesc mult!

CretuValentina 1

21.01.2019, 22:28

Cred ca e bun

Rocsi 1

22.01.2019, 19:05

Multumesc, Valentina! Este foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Medalion de sturion in sos picant si legume