Tarta cu lamaita si kiwi

de adasev12 in Prajituri, 10 Dec 2011 | 5801 vizualizari

 

e prima data cand fac tarta cu kiwi...sper sa fie buna, ca inca nu am taiat-o...

si fiindca azi e si ziua de nastere a soacrei mele, i-o dedic ei, cu mult drag! la multi ani, Bica!!!

 

INGREDIENTE

pt tarta:

  • 300 g faina
  • 1ou
  • 100 g zahar
  • 1/ 2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g unt

crema:

  • 250 g ricotta
  • 200 ml lapte
  • 2 lg-ite amidon de porumb
  • coaja+ sucul de la o lamaie
  • 4 lg zahar

decor:

  •  10 buc kiwi
  • 2 lg zahar
  • un plic de gelatina transparenta, pt tarte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaita si kiwi:

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea , se adauga oul si untul si se framanta  pana devine un aluat omogen.

Se unge forma de tarta  cu unt si se  tapeteaza cu faina, se pune aluatul in ea si se intinde cu mainile direct in tava, intinzandu-se pana sus pe marginile tavii.

Se inteapa bine cu o furculita si se lasa 10 min . sa stea. timp in care se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se coace tarta cam 35 min

Ideal ar fi ca  acest aluat sa fie copt cu o greutate inauntru, de obicei se folosesc  boabe de fasole uscata, pt ca la copt se umfla si nu mai pastreaza forma asa uniforma...eu nu am avut in casa fasolica, ca  folosesc de obicei de aia conservata...

Tarta se lasa la racit in tava.

Cat timp se coace tarta se face crema. intai se pune la foc  mic laptele cu zaharul si coaja de lamaie rasa.

Se lasa pana ajunge laptele  in puntul  de fierbere , apoi se da deoparte.

Se strecoara ca sa se elimine coaja, apoi se pune iar la foc.

Sucul de la lamaie se strecoiara si el si cu el se dilueaza amidonul, apoi se toarna in lapte si se lasa pe foc pana se ingroasa frumos, sa dea si 2-3 clocote mici.

Va rezulta o crema relativ grosuta, dar dupa ce se va raci se va ingrosa  mai tare.

Se lasa la rece.

Ricotta se freaca putin cu 4 lg de zahar si dupa ce s-a racit crema se amesteca cu ricotta.

Se pune crema peste tarta complet racita si se niveleaza frumos, pana la margini.

Se decoreaza cu felii de kiwi, care au fost lasate in prealabil cam 15 min  cu zahar , asa se inmoaie frumos si nici nu vor fi foarte  acre ( ale mele erau destul de acre).

Se prepara gelatina cu 200 ml apa( se foloseste sucul ramas de la kiwi si se completeaza pana la 200 ml  cu apa), se lasa la foc mic sa dea cateva clocote, nu mai mult de 2 min, apoi se lasa un minut la racit si se toarna peste  tarta.

Se da tarta  la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaita si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

11.12.2011, 13:52

cu atata kiwi trebuie sa fie tare buna

adasev12 1

11.12.2011, 14:07

brunetica, ms mult
ubulika....
antici_gabytza...ms

adasev12 1

11.12.2011, 14:09

elena_daria....multumesc
mirela, e bunuta, dulce-acrisoara....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit