Tarta cu mere si crumble (de post)

de La Ancuta in Prajituri, 26 Apr 2013 | 6025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri apa
  • 130 g margarina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crumble (de post):

Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.
Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.

In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii.
Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.
Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.

TIPS-URI

1

Cei care nu tin post pot inlocui margarina cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mena29 1

30.04.2013, 17:33

Heeei,aici nu am ajuns sa ti-o laud si sa ma laud si eu in acelasi timp ca am papat din bunatatea asta. a fost foarte gustoasa si a mers perfect cu cafeaua.

La Ancuta 1

30.04.2013, 18:28

Mena te asteptam sa ma lauzi

mena29 1

30.04.2013, 19:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post, cea mai spornica si ieftina reteta