Tarta cu piersici si bezea

de Rocsi in Dulciuri, 5 Sep 2018 | 2148 vizualizari

 

Cum gasesc niste fructe aromate si dulci, cum fac o prajiturica, pentru ca prajiturile cu fructe sunt placerea mea. Aveam adunate si cateva albusuri in congelator, deci aceasta tarta a venit la fix! Am completat cu putin miez de nuca si a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 130 gr iaurt
    • 1 ou
    • 80 gr unt
    • 2 linguri zahar
    • 330 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 3-4 piersici coapte
    • miez de nuca
    • vanilie
    Pentru bezea:
    • 6 linguri zahar
    • 5-6 albusuri
    • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si bezea:

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati 30 de minute la frigider.
Il scoateti dupa acest timp, intindeti o foaie mai grosuta si o asezati intr-o tava de tarta, eu am folosit o tava dreptunghiulara. O apasati bine cu degetele si pe margini, surplusul il indepartati cu un cutit. Piersicile le spalati bine, le stergeti, scoateti samburii si le taiati felii mai groase. Asezati feliile de piersici una langa alta peste aluat, le stropiti cu vanilie si presarati bucati de miez de nuca. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana aluatul prinde o culoare usor aurie.

Bezeaua: Bateti albusurrile spuma. Adaugati treptat zaharul, mixati bine pana se topeste si obtineti o bezea teapana. La final incorporati zeama de lamaie. Dupa ce tarta a stat la cuptor, o scoateti, asezati bezeaua si o modelati cu o lingura. O introduceti iar in cuptor, setati temperatura la 200 grade si lasati tarta pana ce bezeaua se rumeneste. Daca aveti functia grill la cuptor, setati functia grill si in circa 5 minute bezeaua este rumenita. Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si o lasati sa se racoreasca. O portionati si serviti fie simpla, fie cu un sirop sau un sos de fructe de padure. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

14.09.2018, 18:59

)) Multumesc Mihaela

lucy2002 1

05.08.2019, 16:30

Ce bine arata!

Rocsi 1

05.08.2019, 21:27

Multumesc mult, Lucy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie