Tarta cu prune

de MOKUSKA in Prajituri, 29 Aug 2015 | 3857 vizualizari

 

Cea mai reusita tarta ever.... Multumesc Timi pentru reteta aluatului perfect! :-*

 

INGREDIENTE

  • 130 unt
  • 1 lingura de zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • coaja la 1 lamaie si 3 lingurite de zeama
  • 1 ou
  • praf de sare
  • 1 lingura de gris
  • 600 g prune
  • 1 plic zahar vanilat
  • praf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale.  Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre timp am spalat prunele, le-am taiat in 2 si le-am soc samburii.

Aluatul rece l-am scos pe masa de lucru tapetata cu faina, l-am mai framantat putin cu 2 linguri de faina si l-am intins putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului l-am asezat in tava tapetata cu unt si faina, tot cu ajutorul sucitoruui am "taiat" surplusul de aluat jur imprejur, pe care l-am folosit la ornat.  Cu ajutorul degetelor am impins aluatul bine in tava, dupa care l-am presarat cu gris.

Prunele jumatati le-am asezat cu coaja in jos peste aluat, le-am presarat cu zaharul vanilat, praful de scortisoara, floricelele ornament le-am asezat deasupra.
Tarta am lasat-o la cuptorul fierbinte 15 minute la foc mediu si 20 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

sa nu lasati prunele presarate cu zahar mai mult timp, pentru ca se inmoaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe din compot