Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea

de oanapl in Somon, 28 Noi 2017 | 3909 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Azi m-am gândit să pregătesc o tartă delicioasă și frumoasă și am trecut la treabă. Am lăsat-o la cuptor 40 de minute și deoarece am considerat că ar mai fi necesare 5-10 minute am introdus-o din nou. Bubulina mea cea mică și poznașă m-a văzut când am umblat la cuptor și s-a gândit că am nevoie de ajutor... și a modificat temperatura la 250 de grade C. Mare mi-a fost surpriza când am scos tarta cea "bronzată" după 5 minute. Puteam să-i mai fac ceva? Și aici mă refer la bubulina mea. Oricum a fost foarte apreciată de membrii familiei ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 8 buchețele broccoli
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 100 g mazăre
  • 1 buc somon file
  • 80 g telemea
  • 4 ouă
  • 120 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea:

Speli somonul, îi îndepărtezi pielea și îl pui pe grătarul încins și îl lași să se pătrundă pe ambele părți. După ce se răcește îndepărtezi oasele și îl rupi bucățele.

Desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute, apoi le scurgi bine.

Speli și cureți dovlecelul și îl tai cubulețe, iar ardeiul gras îl speli și îl tai felii și apoi le pui la călit în uleiul încins. Adaugi mazărea și bucățile de somon și lași să se răcorească puțin. Adaugi telemeaua dată pe răzătoarea mică și omogenizezi. Adaugi sare dacă mai este nevoie.

Mizexi ouăle cu iaurtul, un praf de sare și piper. 

Intinzi foaia de aluat și o trasnferi în tava unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc în locși torni compoziția cu somon. Așezi buchețelele de broccoli și torni ouăle bătute. Tai surplusul de aluat și introduci tava în cuptorul încins pentru 40-45 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon, broccoli, mazare si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor