Tartă cu vişine

de diaconta in Prajituri, 26 Feb 2012 | 9417 vizualizari

 

Aşa cum v-am spus,în acest week-end am fost mai cuminte la capitolul „dulciurele”.Motivele ar fi mai multe,o răceală care s-a gândit să mă viziteze în prag de primăvară,apoi fetele au zis că prea mă răzbun în week-end pentru poftele îndurate în timpul săptămânii şi apoi n-am prea avut nici timp nici prea multă inspiraţie.
Deci nu am decât un desert simplu,foarte aromat şi cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de tarta:
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 170 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri apa rece
  • Sare
  • 5 gr praf de copt
  • Pudra de portocale
  • Esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • Visine din compot pentru prajituri(din rezerva proprie,la anul triplez portia)2 borcane de 400 ml
  • Afine congelate
  • Un plic budinca cu gust de vanilie
  • Cateva picaturi esenta de migdale
  • ½ lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu vişine:

Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura.

Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt are rolul doar de a fragezi aluatul ,nu de a-l ajuta sa creasca.Apoi amestecam cu zaharul brun si aromele.

Untul rece de la frigider il taiem cubulete,il punem in amestecul de faina si amestecam repede cu varfurile degetelor.Vom obtine o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam ouale si apa.Framantam pana obtinem un aluat omogen.Nu trebuie sa exagerati cu framantatul,nu este nevoie pentru aluatul de tarta.Daca compozitia este prea moale,mai adaugam putina faina.

Facem o bila de aluat,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura am folosit visinele din cele doua borcane de compot si cam 300 ml de sirop.As fi putut pune chiar 400 ml,mi-ar fi placut o umplutura putin mai …fluida.

Praful de budinca il amestecam cu putin sirop.Apoi il incorporam in restul de visine cu sirop.Punem vasul pe foc si amestecam pana cand amestecul se ingroasa.E momentul sa punem esenta de migdale si scortisoara.Adaugam si afinele.Le-am pus doar la final pentru ca fructele sa ramana intregi.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider,il impartim astfel incat sa ne ramana putin si pentru grilajul de deasupra. Intindem o foaie rotunda,de dimensiunea tavii in care coacem tarta,avand grija sa ramana suficient aluat cat sa imbracam si marginile vasului. Daca nu folosim o tava antiaderenta,o tapetam in prealabil. Dupa ce asezam foaia in tava,aranjam si marginile,taind surplusul daca este nevoie. Punem umplutura in tava peste foaie,apoi pregatim din aluatul retinut,un grilaj din fasii inguste.

Am vrut sa fac o „plasa” dar incercarea mea a esuat,e un aluat cu care nu se lucreaza prea usor.

Punem tava in cuptorul preincalzit,timp de 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitarta cu visine si caise