Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea

de Madamelechef in Prajituri, 4 Feb 2011 | 9214 vizualizari

 

Pur si simplu ador tartele. De data asta a trebuit sa fac ceva care sa intruneasca mai multe conditii esentiale: sa fie acrisoara, dar nu foarte, sa aiba visine (fructele mele preferate) si bezea. Aaaa, da, si blatul a fost cu mac. As zice ca e combinatie proprie, dar cine stie, nu cred eu sa fie unica.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • o cană de făină
  •  o jumătate de pachet de unt
  •  6 linguri de zahăr
  • un ou
  • o lingura de mac

Crema

  • 3 galbenusuri
  •  zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  •  70 gr unt
  • 200 gr lapte
  • 8 linguri de zahar
  •  300 gr visine

Bezea

  • Albusurile
  • 7 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea:

Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (eu de obicei il las peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul.Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute.
Crema. Am frecat galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, am adaugat zeama si coaja de lamaie si laptele. Le-am fiert cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, am dat-o de pe foc si am amestecat untul. Se pun visinele (eu am avut congelate, deci trebuie lasate sa se dezghete si sa se scurga de zeama, in prealabil) si peste ele se adauga crema.
Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu sapte linguri rase de zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Madamelechef 1

06.02.2011, 01:23

Va multumesc tuturor din suflet pentru primirea calduroasa si ma bucur tare mult ca v-a placut tarta mea. Va pup pe toti/toate cu drag

cismaru_nicoleta 1

06.02.2011, 01:34

Ce frumoasa si gustoasa..

adry88 1

03.06.2011, 21:25

tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Delicatese cu visine