Tarta de cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2014 | 7585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi medii
  • 100 g mozzarella
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • sare si piper
  • marar verde
  • 1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
  • 1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cartofi:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit.

Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat. Omogenizam, apoi adaugam ouale si amestecam bine.

Condimentele uscate se pot inlocui cu orice alte condimente va plac voua.

Intr-o tigaie mare punem untul si uleiul. Cand s-au incins bine punem compozitia de cartofi si cu dosul unei linguri aplatizam si uniformizam, astfel incat sa obtinem un strat compact.

Lasam la foc mic spre mediu, pana se rumeneste. Intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o farfurie cu acelasi diametru ca si tigaia si lasam sa se rumenesca.

Eu am folosit o tigaie foarte mare (nu stiu exact cat are diametru, cred ca 30 cm). Daca nu dispuneti de tigaie mare, coaceti in 2 ture.

Se portioneaza in felii ca si pizza si se servesc calde cu sos de usturoi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de cartofi