Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca

de Merisor in Prajituri, 23 Feb 2013 | 19406 vizualizari

 

Este un dulce tare bun pentru amatorii de ciocolata multa.
Si este usor de facut fiid fara coacere.

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti
  • 300 gr nuca maruntita
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • sare
Pentru crema de ciocolata:
  • 400 gr ciocolata de menaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 10 gr gelatina
  • 50 ml apa
  • sare
Pentru ornat:
  • stafide
  • miez de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca:

Biscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn  si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot.

Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat, mergeau sfaramati chiar cu mana.

Am pus totul intr-un bol.

Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul si un varf de lingurita de sare si o lingura de zahar, nu mai mult pentru ca sunt biscuitii dulci.

Cand s-a topit untul am adaugat laptele fierbinte peste biscuiti si nuca si am omogenizat bine.

Am tapetat cu aceasta compozitie o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, unsa cu putin unt si am dat imediat la rece.

Frisca lichida impreuna cu ciocolata, cacaoa si putina sare, le-am pus intr-un vas pe foc si am amestecat continuu pana la topirea ciocolatei, apoi am dat vasul la rece.

Gelatina am pus-o la hidratat in 50 ml apa.

Cand s-a racit compozitia cu ciocolata am introdus mixerul si am frecat pana a devenit spumoasa.

Am topit gelatina la foc mic si am amestecat-o cu crema de ciocolata imediat ce am ridicat de pe foc.

Am rasturnat crema de ciocolata peste blatul de biscuiti, am nivelat si am ornat cu cateva stafide hidratate in apa si miez de nuca, apoi am dat la rece pentru o ora.

Ciocolata mea de menaj fiind cam dulce nu a mai necesitat adaos de zahar, dar noi fiind amatori de ciocolata mai amaruie, am adaugat cele doua linguri de cacao.

A iesit un deliciu!

TIPS-URI

1

Pentru a deveni spumoasa crema de ciocolata, trebuie sa fie racita bine inainte de a introduce mixerul in functiune.

2

Se poate folosi si asa direct racita, fara mixer, dar va fi mai tare si mai putin voluminoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

adry88 1

23.10.2013, 09:42

super buna

florycyk 1

23.10.2013, 11:01

vreau si eu o portie

laura_n 1

23.10.2013, 13:13

eu pe asta nu o vazusem, cred ca ma simteam prea rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si nes