Tarta drob

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2012 | 10984 vizualizari

 

Paste Fericit plin de lumina bucurie si liniste in suflet tuturor bucatarasilor!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 240 gr unt sarat
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin grecesc
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper

Umplutura:

  • 900 gr piept de curcan( combinati cu organe sau din ce fel de carne doriti daca preferati alta varianta)
  • 7 bucati ciuperci mari proaspete
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 oua
  • 400 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper
  • un galbenus de ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta drob:

Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil.

Intre timp se prepara umplutura:

Tocam carnea apoi ceapa, usturoiul si verdeturile . Tocam si ciupercile , le lasam deoparte. Incingem uleiul in tigaie si punem compozitia de carne, amestecam si lasam pe foc pana se albeste carnea. Adaugam si ciupercile tocate. Batem doua oua si 200 gr smantana apoi adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc maxim 20 de minute. Potrivim gustul de sare si piper.

Lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider, pastram un sfert pentru impletitura,  il intindem in forma de tarta.  Cand s-a racit, punem deasupra umplutura pe care o asezam cu o paleta avand grija  sa scurgem de sosul in exces care va ramane in tigaie. Amestecam restul de oua cu restul de smantana( 2 oua si 200 gr) si turnam deasupra. Facem impletitura si decoram tarta dupa dorinta si inspiratia personala. Ungem blatul cu galbenus de ou si coacem la 200 de grade pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta drob" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri cu spanac si branza