Tarta sarata cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 24 Aug 2013 | 5677 vizualizari

 

O tarta delicioasa,desi nu dulce,ci sarata!dar minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat;

  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • o lingurita de praf de copt
  • un ou
  • o lingura de lapte de soia
  • un praf de sare

Pentru umplutura;

  • 1 kg dovleac placintar curatat
  • 50 gr margarina
  • curry,nucsoara cat ajunge
  • un pachet si jumate de viofast fara lactoza(in loc de cascaval)(300 gr)
  • un pachet de tofu(250 gr)
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte de soia
  • un glabenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovleac:

Pentru aluat:

Intr-un bol am dat prin sita faina,sarea,praful de copt,am adaugat bucatele de margarina rece,am amestecat cu mana,am adaugat si oul,o lingurita de lapte,am lucrat-o pana a devenit omogena ca o minge,eventual inca un praf de faina in plus,dar foarte putin.

Am invelit-o in folie transparenta si lasat la frigider la odihnit 30 minute.

Am pregatit si dovleacul,l-am curatat si taiat cubulete mici,le-am pus intr-o cratita de marmura cu margarina si am calit putin,am adaugat si putina apa calda si am pus capacul,am lasat sa devina ca un pireu amestecand din cand in cand.Am lasat la racit putin.

Am pregatit si branzica,am dat prin blender viofastul,un pachet si jumatate,le fel si tofu,impreuna cu ouale si 4 lnguri de lapte ca sa fie mai omogena si mai usor de mixat,a devenit ca o crema,nici sare nu a trebuit sa pun pentru ca tofu e sub saramura.

Am amestecat pireul de dovleac cu crema de branza fara lactoza ,am mai adaugat putina nucsoara.

Am intins aluatul cu sucitorul si cu un pic de faina pe masa,am facut gaurele cu furculita la fundul formei de tarta care am tapetat-o precedent cu margarina si faina ca de obicei.

Deci am pus putin gris sa absoarba eventualul lichid ce poate sa lasedar nu neaparat,este o obisnuinta la late tarte.

Am asezat crema de dovleac cu branzica si pus peste aluat,am asezonat-o frumos,si facut bretele din aluatul ce mi-a ramas.

Am uns cu galbenus deasupra si bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana iese betisorul curat si tarta devine colorata deasupra.se mai poate stinge cuptorul dupa 40 minute si se lasa la uscat eventual,dovleacul cu branzica se usuca mai tarziu.

Se poate servi atat calda cat si rece,e minunata!

TIPS-URI

1

in loc de branza fara lactoza se poate folosi ori mascarpone,philadelphia,cascaval de care doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mazare, rucola si Brie