Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)

de retetele_tinei in Bauturi, 5 Oct 2014 | 5659 vizualizari

 

Vinul rosu de vara sau El tinto de verano, este o reteta tipica spaniola, care este realizata din vin rosu si limonada sau sifon cu lamaie (gassosa, pe it., gasseosa pe sp.) Este un vin, care se consuma in timpul verii.
Este totodata, o bautura, care a aparut in Spania, la inceputul sec al XX-lea si care si in prezent se gaseste la toate terasele si festivalurile de vara, din toata tara.
Scrierile spun, ca aceasta reteta a aparut, in Cordoba, in sec. al XX-lea, intr-un local, care se numea Venta de Vargas, dupa numele patronului Antonio Vargas del Moralde, de pe strada Brillante, care se afla vis-a-vis de drumul ce ducea la Cañito Bazán ( astazi Avenida de la Arruzafa). Zona facea parte din Comitatul Nord-Vest ( Distrito Noroeste), punct strategic, pt a aduna cantareti si chitaristi celebrii, din zona. In acelasi timp in zona, exista si o Scoala de lupte cu taurii ( Escuela taurina).
Oamenii se adunau la local, in dupa-amieziile sau seriile, tarzii, de vara, pt a se racorii cu un vin cu sifon, rece, care mai apoi a fost cunoscut si cu numele de " El vino Vargas", dupa numele patronului.
O alta teorie spune ca numele vinului poate deriva de la petitia unui menbru Valdepenas, cu privire la o bautura cu Gasseosa ( sifon cu lamaie). Purtand numele, prescurtat al membrului si al sifonului, a devenit, Val-gas. Derivand de la numele prescurtat Val-gas, ar fi devenit cu timpul, Vargas.
Variate de al servii: Se poate folosii, in loc de vin, vermut, iar in acest caz, se v-a folosii mai multa zeama de lamaie si mai putina apa minerala gazoasa ( sifon).
* Cordoba este impartita, administrativ, in zece Comitate. Zona Nord-Vest ( inainte fiind numita, zona Nord-Centru), dupa cum ii poarta si numele, cuprinde toata partea aceea de oras.
* Valdepenas, este una dintre cele mai importante Institutii de Viticultura din Spania.

 

INGREDIENTE

  • vin rosu
  • apa cu lamaie
  • lamaie
  • gheata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tinto de verano ( Vin rosu, de vara):

In primul rand, se pregatesc produsele, necesare.Intr-un pahar se pune gheata din abundenta.  Dupa se pun felii de lamaie ( daca paharul e mai mare, daca e mai mic, doar o felie de lamaie, ca si mine). La sfarsit se complecteaza cu apa cu lamaie.Si vin. Cantitatile de vin si apa cu lamaie, trebuiesc sa fie egale.Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert nemtesc - Gluhwein