Tiramisu reţetă originală

de DiaaMarr in Prajituri, 10 Oct 2013 | 5094 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Buna de te lingi pe degete.... Se precizeaza ca in trecut era prajitura preferata a curtezanelor venetiene care lucrau intr-un bordel situat deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase. Aceasta prajitura fabuloasa este originara din Toscana, unde si astazi se pregateste cel mai gustos tiramisu, printre ingrediente numarandu-se celebra crema de branza mascarpone, crema Zabaglione si piscoturi, pregatite dupa rteta proprie.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g piscoturi
  • 300 g mascarpone
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri vin Marsala (optional)
  • 1 ceasca de cafea
  • 100 ml coniac
  • 30 g cacao
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Separat, se bate frisca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se amesteca crema mascarpone. Peste mascarpone se adauga vinul Marsala, galbenusurile si amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga frisca si se amesteca energic timp de 2 minute. Peste compozitia obtinuta se adauga spuma de albusuri si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn

ASAMBLARE:

Pentru ca am vrut sa ii dau o alta forma, pe un platou rotund, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in solutia de cafea cu coniac, apoi am pus crema, un alt strat de piscoturi si apoi am asezat piscoturi neinmuiate in jurul straturilor ce se aflau pe platou asa incat sa creez un gardut. Am legat piscoturile cu o panglica si apoi am continuat asamblarea prajiturii cu cate un strat de crema si piscoturi, pana la finalizare, ultimul strat fiind de crema.

Pudram deasupra cu cacao si dam la rece cel putin 3 ore pana in momentul servirii

TIPS-URI

1

vinul Marsala ii da o aroma deosebita prajiturii; am invatat asta de la o prietena care a fost in Italia si care are o pasiune deosebita pentru prajiturile din acea tara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală