Toba de casa

de katty in Porc, 11 Apr 2021 | 3103 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam prin congelator capatana si gusa de porc am facut de curand niste toba.Merge foarte bine  servita ca aperitiv cu un sos de hrean.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati inima de porc
  • 2 bucati limba de porc
  • 1/2 capatana
  • 500 gr gusa de porc
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se inmoaie bine.Scoatem carnea si pastram zeama. Procedam la fel cu capatana si gusa de porc.In zeama in care  fierb adaugam piperul si  foile de dafin. Taiem   cubulete  toate ingredientele fierte, indepartand pielitele, resturi de oase. Amestecam bine si le asezam intr-o tava de chec pe care am pus folie alimentara. Zeama ramasa  o strecuram. Punem deoparte 2 cani pe care le infierbantam  pe foc. Punem sare dupa gust. Oprim focul si punem usturoiul pisat. Hidratam gelatina  in 3 linguri apa rece si o adaugam in zeama fierbinte. Lasam zeama sa se racoreasca si o turnam peste carne. Acoperim cu folie de plastic si dam forma la frigider peste noapte sau pentru cateva ore cel putin, Servim toba cu sos de hrean.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa