Toba de pui

de Ela68 in Mezel de casa, 5 Oct 2012 | 51362 vizualizari

 

puiul sa fie de calitate si proaspat

 

INGREDIENTE

  • 1 pui griller
  • 30 gr gelatina
  • 1 lingura sare
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de provance
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente - gelatina, sarea, frunzele de dafin si piperul boabe, mai putin usturoiul si ierburile pe care le punem mai tarziu. Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie, punem la foc la Bain-Marie. Cand apa din cratita mai mare fierbe, dam focul la minim si acoperim oala cu capac, astfel, carnea va fierbe in suc propriu.

Se lasa pe foc in jur de 3-4 ore, avand grija sa completam apa din vasul mare, care se evapora. (se va completa cu apa fierbinte )
In tot acest timp se intorc bucatile de cateva ori, ca toate sa fie bine patrunse.

Maruntim ierburile de provence si le adaugam si pe acestea (cand e aproape gata)

Cand carnea e bine fiarta, o scoatem pe un platou sa se raceasca si o alegem de pe oase, eliminand pielea. Usturoiul pisat il adaugam peste zeama si-l lasam sa se infuzeze.

Taiem o sticla de apa si punem in ea bucatile taiate. Strecuram zeama si-o turnam peste carne. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore pentru a se inchega.

Se taie sticla cu un cutter si scoatem toba cu grija.

Se pastreaza la frigider, nu mai mult de 4-5 zile . Se portioneaza doar in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Toba