Tocană de ardei cu orez

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 16 Aug 2011 | 11444 vizualizari

 

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din localitatea Recea, delicioasă și gustoasă de „o mănânci cu lingura la iarnă” (așa mi-a fost lăudată). Și lăudătorii au dreptate! Este bună, bună de tot!!!
Deoarece nu suntem multe guri de hrănit în familie și fiind prima dată când o fac, am decis să încerc o jumătate de porție din aceasta delicioasa Tocana de ardei cu orez

 

INGREDIENTE

Ce ingrediente am folosit pentru 1/2 de porție de Tocana de ardei cu orez:

  • 2 kg ardei
  • 0,5 kg gogoșari (eu am înlocuit cu ardei capia roșii)
  • 1 kg roșii
  • 1 kg ceapă
  • 1/2 cană de orez
  • frunze de pătrunjel și țelină (eu am adăugat și busuioc și rozmarin)
  • 0,5 l ulei
  • 2 lingurițe de zahăr
  • piper boabe sau măcinat, sare
  • 1 vârf de cuțit de conservant (eu am folosit aspirină pisată)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de ardei cu orez:

Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocana de ardei cu orez

Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșiile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic, mestecând din când în când. Separat am pus orezul la fiert în multă apă, apoi l-am strecurat și spălat cu un jet de apă rece.
Când legumele au scăzut (o treime din cantitatea inițială) am presărat verdeața tocată și am pus orezul, zahărul, sarea și piperul.

Se mai lasă la fiert câteva minute, amestecând continuu.

În rețeta originală la final se adăuga conservantul, se omogeniza și se turna în borcanele încălzite. Eu am preferat să pun tocana în borcanele încălzite și apoi să presar în fiecare câte puțină aspirină pisată. Am închis borcanele și le-am pus într-un culcuș făcut dintr-o pătură până s-au răcit.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu orez pentru iarna