Tocana de legume la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 13 Oct 2015 | 7393 vizualizari

 

Hmmm...ce buna o fi la iarna o tocana de legume...sau pot sa mananc si acum :D.
Incercati si voi?

 

INGREDIENTE

  • 10 cepe;
  • 10 morcovi mari;
  • 3 kg ardei (gras, gogosar, kapia);
  • o cana de orez (tinut in apa pana cand se umfla, circa 2-3 ore);
  • 300 ml ulei;
  • o cana bulion (sau dupa gust);
  • sare grunjoasa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 5-6 foi de dafin;
  • putina apa (1-2 cani), daca este necesar.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el.

Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit.

Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga orezul si se poate adauga putina apa daca nu este zemoasa.

Spre finalul fierberii se adauga bulionul, cateva boabe de piper, 5-6 foi de dafin si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa cateva clocote, dupa care se pune fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc, apoi se pun la cuptorul preincalzit in tava cu apa fierbinte (pentru a nu se sparge borcanele) circa o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei in saramura