Tocana padurarului

de simona72 in Mancaruri de legume, 11 Oct 2018 | 5205 vizualizari

 

Reteta care m-a inspirat este aceasta https://www.bucataras.ro/retete/sarmalele-padurarului-de-post-81688.html. La fel ca si Ksenya, principalele ingrediente provin din padure, motiv pentru care am si pastrat denumirea a "padurarului". Nu am facut sarmale, ci o tocana cu multe ciuperci. Diferite soiuri, care se gasesc in aceasta perioada de toamna. 
Cantitatile de ciuperci nu trebuie sa fie exacte, este suficient daca aveti cate un castronel din fiecare. De data asta am folosit ciuperci de roua, galbiori si craite. Ciupercile de roua le-am lasat intregi, ele fiind mai mici si mai fragile, iar galbiorii si craitele le-am taiat in felii cam de aceeasi dimensiune. 
"Rețeta inspirata de toamna"

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciuperci de roua
  • 200 gr craite de padure
  • 200 gr galbiori
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cub mic de unt
  • 100 ml vin alb demidulce(eu am folosit Grasa de Cotnari)
  • 100 ml apa
  • 100 gr branza maturata (poate fi parmezan, eu am folosit branza Praid)
  • 1 lingura mascarpone (optional)
  • 200 ml smantana pentru gatit (NU din cea fermentata)
  • 1 legatura patrunjel
  • ½ legatura marar
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana padurarului:

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura ca nu se arde usturoiul. Am adaugat ciupercile taiate, am amestecat usor si am lasat totul la foc mic cateva minute. Ca sa se inmoaie ciupercile si sa nu se arda ceapa, am pus un praf de sare. Apoi a venit randul vinului sa-l strecuram si pe el in cratita. Marim putin flacara aragazului si lasam alte 5-6 minute pe foc, pana alcoolul din vin se evapora. Adaugam o cescuta de apa si lasam aragazul sa-si faca treaba. In 10-15 minute ciupercile sunt gatite. Dam cratita deoparte si adaugam din restul ingredientelor. Respectiv, smantana pentru gatit, mascarponele (care se adauga doar pentru cremozitate), branza maturata rasa fin. Se pune cratita pe foc, se amesteca si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga sare si piper dupa gust (mie imi place putin picanta asa ca pun si cativa fulgi de chili), patrunjel proaspat tocat fin si marar. Puneti verdeata dupa preferinte, mie imi place mai mult patrunjel si marar mai putin. Cam asta e tot! Se serveste tocana de ciuperci cu mamaliga fierbinte, cu supliment de branza maturata!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana padurarului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

14.10.2018, 19:58

Foarte, foarte bine arata!

-Licurici- 1

15.10.2018, 08:23

wow.. cum arata! mi-e asa pofta!!

dantes 1

16.10.2018, 11:29

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida