Tocanita de curcan cu ardei kapia

de mirela0911 in Curcan, 8 Dec 2021 | 4858 vizualizari

 

Este o idee grozava pentru masa de pranz, mai ales daca iti place carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 700 g piept de curcan
  • 3 ardei kapia de culori diferite
  • 1 ceapa alba mare
  • sare, piper dupa gust
  • crengute de cimbru
  • 2 lg rase de faina
  • 2 lg smantana
  • piure de cartofi sau paste pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ardei kapia:

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in cratita in care se mai adauga 2 lg de ulei si se caleste pana devine usor translucida. Intre timp se taie ardeiul kapia cubulete mici. Cand este calita ceapa se pune ardeiul si se amesteca bine totul. Se lasa 5 minute impreuna apoi se pune carnea. Se toarna apa cat sa treaca usor peste carne, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune cimbrul si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea este bine facuta.

Intr-un bol se dizolva faina cu putina apa apoi se toarna peste carne. Se amesteca repede si se fierbe usor pana incepe sa se ingroase putin, nu foarte mult. Eventual se toarna amestecul de faina cu apa treptat, nu tot odata. La final se pune smantana, se amesteca si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.

Se serveste alaturi de un piure de cartofi sau paste fainoase, dupa plac, asezonata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos