Tocăniță de iepure cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Iepure, 3 Iul 2016 | 8830 vizualizari

 

Tocanitele sunt la mare cautare tot timpul anului, asa ca de ce nu de iepure?!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 iepure
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 500 g ciuperci brune
  • 4 fire ceapă verde - doar partea albă
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 cană vin alb
  • 1 cană apă/supă
  • 1 linguriță cimbru
  • 3 linguri pastă de roșii
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de iepure cu ciuperci:

Iepurele se taie bucăți potrivite. Punem untul într-o tigaie la foc potrivit. Când se topește, călim bucățile de iepure pe ambele părți câte 3-4 minute pe fiecare parte.  Între timp spălăm ciupercile și se le tăiem în 2-3 felii. Se călesc în altă tigaie în uleiul de măsline până se rumenesc ușor. Când iepurele este gata se scoate pe un platou. În tigaia în care am prăjit iepurele, călim usturoiul curățat și tocat mărunt și ceapa tocată mărunt până se inmoaie. Adăugăm iepurele, cimbru, vinul alb și apa. Gătim la foc mic pentru aprox. 40-50 minute până sosul scade. Adăugăm pasta de roșii. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm ciupercile și stingem focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de iepure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor cu salata de valeriana