Tocanita de oaie

de delia64 in Oaie, 16 Iun 2013 | 16784 vizualizari

 

Este o tocanita gustoasa si foarte apreciata de familia mea, o fac destul de des .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de oaie
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de oaie:

Se spala carnea  si se pune la fiert  timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne.

Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile .

Se adaoga ceapa taiata solzisori si se caleste pana cand devine sticloasa , se adaoga boia de ardei dulce si apa calda cat sa acopere carnea  se mai lasa 15 minute la fiert si se pun cartofii curatati si crapati in patru .Se lasa sa fiarba incet , cand cartofii incep sa se sfarme se pune si patrunjelul taiat marunt si tocanita este gata .Se adaoga sare si piper dupa gust .

Se serveste cu muratura , salata de ardei copti ,varza murata de la butoi. 

Este foarte gustoasa si datorita cepei in cantitate mare nu se simte gustul de oaie al carnii.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se mai pot pune si ardei gras si usturoi in tocanita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

delia64 1

17.06.2013, 21:58

SIMONA

botcrina 1

18.06.2013, 18:16

mmmmmmmmm ce bunatate!

delia64 1

19.06.2013, 00:48

Buna tocanita Crinuta , te invit la o portie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel aromat