Tort ''3 Motive''

de epurasha2bb in Torturi, 24 Mai 2010 | 8415 vizualizari

 

pentru ca l-am facut din 3 motive: ziua de nume a sotului C-tin , ziua de nume a mezinei Elena si implinirea a 5 ani de casatorie .

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de cacao
  • 1 ciocolata cu caramel
  • 1 ciocolata Katy cu trufe
  • 2 ciocolate negre 85% cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 1 cutie praline caffe latte
  • 1 ceascuta  lapte
  • 1 cubulet de  unt  nesarat
  • miezul de la 10 nuci
  • sirop de zmeura pt.insiropat blaturile
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''3 Motive'':

Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura.

Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe  si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, unt, zahar si la sfarsit se adauga miezul de nuca macinat nu foarte marunt.

Peste al doilea blat se aseaza crema facuta din frisca batuta cu crema mascarpone si in care adaugam restul de ciocolata cu trufe tocata cubulte mici cu cutitul.Lasam la rece o jumatate de ora.

Pregatim glazura finala topind la bain marie ciocolata cu caramel impreuna cu ciocolata neagra.Luam cu lingura si punem intr-o punga sau un pos de ornat si facem zig zaguri creand un fel de dantela de ciocolata cu ochiuri mari.Apoi dam larece o ora si in final asezam pralinele deasupra.Se serveste adoua zi dupa ce astat la  rece peste noapte.

Unul dintre muafiri mi l-a laudat un sfert de ora dupa ce a luat prima lingurita.Va recomand cu incredere acest tort care mie mi s-a parut dintre cele mai bune ce am facut vreodata.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''3 Motive''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

26.05.2010, 21:46

mersi susu, si mie imi placmult torturile tale! eu de curand am inceput sa factrturi inainte le comandam dar vad ca imi ies tot mai bine iar de asta am fost perfect multumita asa ca incearca-l cu incredere si u uita secretul e sa stea o zi sau o noapte la frigider

monike 1

21.09.2011, 10:01

Iti spun si aici "LA MULTI ANI!" caci este tortul cu care m-ai cucerit

epurasha2bb 1

24.01.2013, 19:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel