Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,

de madi_marin in Torturi, 3 Apr 2011 | 11509 vizualizari

 

Inspirat din reteta Mihai de tort cu ciocolata si nuca, l-am facut pentru Viviana, fetita mea, care pe 1 aprilie a implinit 4 anisori. La multi ani, draga mea mica!

 

INGREDIENTE

2 blaturi de cacao:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 2 lingurite cu varf cu nes
  • 4 linguri cu faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole esenta de rom

Blat de nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 100 g nuca macinata fin
  • 2 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita cu varf cu nes
  • 250 g frisca lichida
  • 50 g unt

Sirop:

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Ornat:

  • frisca lichida
  • decor colorat Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,:

Pentru un blat de cacao: se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei,  25 g cacao, 1 lingurita de nes ,  1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu jumatate de pliculet de praf de copt. Se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace cam 25-30 de minute. Se da la racit. La fel se pregateste si cel de-al doilea blat de cacao din restul de ingrediente.

Blatul de nuca: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul, esenta de rom, nuca macinata si faina cernuta cu praful de copt. Se coace in aceeasi forma detasabila tapetata cu hartie de copt cam 15-20 de minute. Se da la racit.

Siropul: se pune zaharul intr-un vas la foc mic cu cateva picaturi de apa pana se obtine un caramel , apoi se adauga apa si se lasa sa scada putin. Se da la racit si apoi se adauga esenta de rom.

Crema: ciocolata rupta in bucatele se pune intr-un vas cu fund dublu la foc mic impreuna cu frisca lichida, nesul si untul. Se amesteca continuu pana ce toata ciocolata s-a topit . Se da la rece, apoi se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.

Asamblare: blat cacao insiropat/jumatate de crema/blat de nuca insiropat/restul de crema/blat de cacao insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se orneaza cu frisca batuta spum tare si bombonele colorate sau ciocolata rasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort,, Cafe-Cioco-Rom,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

madi_marin 1

07.04.2011, 20:00

Ina.... de-abia le-am pensat, daca stiam ....mai pastram si pentru tine....

bucatarimcudiana 1

07.04.2011, 20:02

cat de bine poate sa arate

dentistutza 1

09.04.2011, 08:17

superb!! cu usoara intarziere "La MUlti Ani" pui mic, sa cresti mare si norocoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras