Tort cu alune de padure si ciocolata...

de lilik in Torturi, 18 Aug 2012 | 6282 vizualizari

 

Ei bine acest tort este fenomenal...mersic Miha pt reteta blatului de la "tort cu nuca si ciocolata" .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 lingura rom(sau brandy)
  • Pentru insiropat:
  • 1 plic ciocolata calda
  • lapte(cat este recomandat pe plic)
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune de padure si ciocolata...:

Prepararea blatului:

se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.Galbenusurile seamesteca cu uleiul si esenta de rom.Se toarna peste albusul batut,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,cacao si alunele prajite macinate.

Se pune compozitia intr-o tava(eu am folosit de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180° timp de 25-30 de minute(se face testul cu scobitoarea).Cand este gata se lasa la racit,apoi se taie in 3.

Prepararea cremei:

se pun la foc mic smantana pt frisca si untul,iar cand dau in fiert se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita.Se amesteca cu un tel pana ciocolata este topita,apoi se adauga lingura de rom.

Se lasa sa se racoreasca bine(sa fie aproape rece) apoi se mixeaza pana se va obtine o compozitie cremoasa si densa.

Prepararea siropului:

se prepara cioolata calda conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.

Prepararea glazurii:

glazura o pregatim doar atunci cand tortul este montat.Topim ciocolata cu laptele la baine-marie si amestecam usor,apoi o lasam putin sa se racoreasca.

Asamblarea tortului:

Punem pe un platou un strat de blat,insiropam,punem jumatate din crema,acoperim cu alt blat,insiropam,punem restul de crema si acoperim cu ultimul blat pe care il insiropam.

Cand este asamblat preparam glazura,iar dupa ce s-a racorit putin o turnam peste tort.

Decoram dupa plac,apoi dam la rece cateva ore(o noapte chiar).

Servim cu pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si capsuni