Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale

de Adele in Torturi, 19 Noi 2014 | 6792 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit cu mare drag pentru tatal unui prieten de familie :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri ulei.
  • 1 praf sare.
  • 1 praf de copt.
  • 4 linguri faina.
  • 2 linguri cacaoa.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.(70%)
  • 100 gr ciocolata cu gust de portocale.
  • 20 gr unt.
  • 250 gr mascarpone.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 gr fulgi de ciocolata amara.
  • Decor:
  • 200 ml frisca.
  • 100 gr ciocolata.
  • Sirop:
  • 1 esenta portocala.
  • Coaja de portocala.
  • 4 linguri de zahar.
  • 1 pahar de apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale:

Blat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza totul foarte bine.Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 15-20 minute.Cand blatul este gata se lasa la racit .

Crema: Se pune o oala cu apa pe foc ,cu un vas deasupra ,se pune untul in vas si  ciocolata amara ,dupa cateva minute se pune si ciocolata cu crema de portocale si se lasa la topit ,amestecand din cand in cand.Intre timp branza de mascarpone se mixeaza bine cu esenta si cand ciocolata s-a topit si racit bine se adauga peste ,se continua sa se mixeze pana devine totul cremos,se da la rece pana la momentul folosirii.

Sirop: Se pune zaharul ,apa si coaja de la o portocala intr-o oala pe foc cand da in clocot se adauga si esenta si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.

Blatul racit se taie in doua,prima parte se aseaza pe platou si se insiropeaza bine,se pune crema si se intinde bine dupa care s epresoara fulgi de ciocolata.Se aseaza si cealalta parte de blat,se insiropeaza bine dupa care se da la rece 5 minute.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella