Tort cu crema de cacao si cafea

de Mihaela11_jo in Torturi, 25 Apr 2011 | 6812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 6 oua  
  • 10 linguri de faina  
  • 10 linguri de zahar  
  • 4 linguri apa  
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 lingurita de praf de copt  
  • Pentru crema  
  • 6 oua  
  • 2 cani de zahar  
  • 4 linguri cacao  
  • 4 lingurite cafea macinata  
  • 500 grame unt nesarat  
  • esenta de rom dupa gust  
  • Pentru insiropat  
  • sucul de la o conserva de compot de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si cafea:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani. Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema. Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.

Se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu sucul de ananas si se umple cu crema. Se decoreaza dupa gust. Se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort fin cu nuca si smantana