Tort cu crema de vanilie si nuca

de mirela0911 in Torturi, 12 Dec 2016 | 12377 vizualizari

 

Pentru ca am ratat ziua mea de bucataras, ma revansez acum si va aduc un tort mai mult decat delicios, cred ca e cel mai bun pe care l-am facut pana acum! :X Bineinteles ca depinde de gustul fiecaruia! :P
Asadar, pentru fiecare cate o felie, o imbratisare, un pupic si un multumesc pentru ca existati, pentru ca suntem ca o familie aici pe bucataras si pentru ca sunteti grozavi! :X :X :X
Multumesc Bucataras! >:D >:D< >:D< :X :-*

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g zahar
  • 1 lgt sare
  • 60 g cacao pudra
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 200 ml cafea espresso
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 2 lg smantana

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 lg cu varf de amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 4-6 lg nuca macinata
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat

Pt. ornat:

  • 2 pachete napolitane rulouri Zebra
  • 1 lgt cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si nuca:

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se toarna uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza. La final, se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se adauga amestecul de oua si se amesteca pana la incorporare.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu perete detasabil si se toarna amestecul in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana rece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara, se amesteca ouale cu zaharul si amidonul. Se toarna treptat laptele amestecand cu un tel pana la omogenizare. Se pune pe foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca pana la omogenizare, iar la final se pune esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se imparte in trei parti egale. 

Asamblare tort: Blatul racit se taie in trei. Pe un platou, se asaza primul blat, se unge cu o parte de crema. Deasupra se presara nuca macinata, se asaza al doilea blat, se unge cu crema si se presara nuca macinata. Deasupra se asaza ultimul blat.

Restul de crema se amesteca cu mascarpone si zaharul pudra vanilat. Tortul se unge pe margini cu crema, pentru a se putea lipi rulourile de napolitane, taiate in doua. Cu restul de crema se fac moatze deasupra, iar apoi se presara putina cacao. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

2

Nuca macinata se poate inlocui cu nuca de cocos.

3

Se poate renunta la rulouri si sa se orneze altfel.

4

In momentul in care se toarna cafeaua peste amestecul cu cacao, aceasta trebuie sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Tunel"