Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

de Miha in Torturi, 10 Sep 2009 | 8228 vizualizari

 

Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu,Natalia,impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut,cu care am sperat ca ii voi incanta.

Mie mi-a placut,sper ca si lor. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru mousse de mure avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si mure:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Mousse de mure:

Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele le-am facut piure in blender,apoi le-am trecut prin sita,sa nu aiba seminte,m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.

Glazura de ciocolata:

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.

Am ornat cu frisca si mure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Oana 1

11.09.2009, 23:16

Normal ca nu a mai ramas nimic si pt. mine....

Miha 1

12.09.2009, 00:13

Oana...poate data viitoare!

28_andreea 1

19.11.2010, 13:44

arata bestialllllllllllll

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca