Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune

de Anamaria Cook in Torturi, 12 Aug 2012 | 8004 vizualizari

 

Cum am avut de sarbatorit week-end-ul asta m-am decis sa fac ceva special, si mai bine am reusit sa impac pe toata lumea cu acest desert.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi (200g)
  • 600g iaurt
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 200g ciocolata alba
  • 500g capsune (reteta originala spunea zmeura)
  • 20g gelatina
  • sirop pentru insiropat piscoturile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune:

 Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.

 Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.

 Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

 Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.

 Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.

 Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.

 Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema.

   Ornati cu restul de capsune si gata de servit.

   POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone