Tort de vara cu piersici

de T I M E A in Torturi, 15 Iul 2012 | 16564 vizualizari

 

Daca nu vreti sa folositi cuptorul pe canicula asta, dar totusi va e pofta de ceva dulce, nimic mai simplu ca acest tort de vara care nu necesita coacere.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama
  • 2-3 linguri de zahar depinde cat de dulce va place (eu am pus doar 2)
  • 8 linguri lapte
  • 1 sticluta esenta rom
  • Crema
  • 1 kg piersici
  • 400 ml frisca lichida
  • Ornare
  • 30 gr ciocolata
  • 1 lingurita de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu piersici:

Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa.

Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste.

Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda, cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de 24 cm dar se poate si de 26 cm). Nivelam blatul de biscuiti si dam la frigider o jumatate de ora sau la congelator 10 minute.

Batem spuma tare cele 400 ml frisca.

Fructele le spalam si le taiem felii. Punem deoparte 2 piersici.

Scoatem tava din congelator/frigider si ungem blatul cam cu jumatate din cantitatea de frisca. Asezam apoi de jur imprejur feliile de piersici. Mai punem un strat de frisca, aprox jumatate din cantitatea ramasa.

Cele 2 piersici le facem piure in blender si amestecam cu frisca ramasa. 

Ungem prajitura deasupra cu acesta crema acrisoara de fructe. ( daca nu doriti sa fie acrisoara puteti adauga zahar pudra).

Dam la frigider pana pregatim glazura.

Topim pe baie de aburi ciocolata cu untul, punem apoi intr-o punguta pe care o gaurim si cu care trasam cateva dungulite deasupra tortului.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Si atat!

Avem un tort de vara super delicios si racoritor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de capsuni