Tort de ziua mea

de gaby_gabytza in Torturi, 31 Aug 2011 | 4121 vizualizari

 

primul meu tort asa k va rog aveti mila de mine

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 linguri apa
  • Pentru frisca
  • 600 ml smantana
  • 1 esenta rom
  • 250 g zahar
  • 1 plic tort gel
  • Optional crema inghetata de pepene
  • 500 g iaurt
  • 1 felie de pepene rosu
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ziua mea:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute spuma. Ungem o tava si o tapetam cu faina si rasturnam compozitia acolo si dam la cuptorul preincalzit la foc mic si il scoatem dupa metoda veche de verificare cu betisorul, dar nu umblam la cuptor deloc timp de 15 minute.

Dupa ce s-a copt blatul il scoatem si il lasam la racit.

Frisca o facem batand bine smantana cu zaharul, esenta de rom si la sfarsit plicul de tort si dam la frigider 15 minute.

Separat luam iaurtul si il amestecam cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si pepenele taiat marunt si amestecam. Dam la congelator o ora ca sa nu faca ace de gheata. Luam blatul si il taiem in cate felii vrem noi si punem un rand de frisca, dar lasam si pentru ornat putin, un rand de inghetata de pepene. Dupa ce am terminat ornam cu frisca si punem si o lingurita de cacao ca sa-i schimbam culoarea si putina nuca de cocos deasupra.

Dam la frigider 30 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ziua mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adry88 1

02.09.2011, 15:44

foarte bun tortul si un sincer LA MULTI ANI!

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:31

la multi ani ,niciodata nu-i prea tarziu,bun tort

alba_zori 1

21.11.2012, 15:56

Foarte bun tortul tau,sper sa mai faci si altele si sa le postezi sa le vedem si noi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci,alune si crema de castane