Tort gentuta si sandalute

de Silvioara in Torturi, 2 Oct 2011 | 4118 vizualizari

 

Modelul a fost ales de pe net de prietena mea, iar eu am incercat sa-l personalizez.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri cacao
  • nuci maruntite (optional)
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Pentru mousse de ciocolata alba

  • 2 ciocolate albe
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml. frisca batuta
  • o lingurita gelatina granulata

Pt. mousse de ciocolata neagra

  • 2 ciocolate negre
  • 200 ml. frisca lichida
  • 100 ml. frisca batuta
  • o lingurita gelatina granulata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gentuta si sandalute:

Blatul se face in felul urmator:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5 linguri de lapte, esenta de rom, faina cernuta cu lingurile de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se coace la foc moderat in forma tapetata cu hartie de copt.

Mousse de ciocolata alba si neagra (ambele se prepara la fel, asa ca pun o singura reteta). Am cautat multe retete de mousse pe net si aceasta mi s-a parut cel mai usor de preparat (blogul Laurei Sava), asa ca am incercat-o.

Cei 200 ml. de frisca lichida se pun pe foc foarte mic pana se infierbanta bine, fara sa fiarba. Se ia de pe foc si se pun ciocolatele rupte in bucati mici amestecand cu o lingura de lemn pana se topesc. Gelatina se pune la inmuiat cu 3 linguri de apa, apoi se topeste pe abur. Se toarna peste crema de ciocolata si, cand s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta.

Asamblarea tortului:

Blatul se taie in trei parti, se insiropeaza fiecare parte cu sirop de zahar caramelizat, se pune crema intre foi si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din forma, se imbraca in pasta de zahar (sau frisca) si se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gentuta si sandalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca