Tort inghetat de ciocolata si alune

de laylalala in Prajituri, 3 Mai 2010 | 5048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • 300 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
  • 570 ml frisca lichida
  • 3 linguri miere
  • 6 linguri lichior
  • 100 gr alune de padure, prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute
  • 180 gr biscuit simpli
  • 1 lingura unt topit + pentru unsul vasului
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inghetat de ciocolata si alune:

Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea si lichiorul.Lasa-le sa se raceasca.
Sfarama alunele cu biscuitii intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul topit si amesteca.Unge o folie mare de plastic cu unt si aseaz-o intr-un vas potrivit.Presara o parte din biscuitii si alunele sfaramitate pe fundul si partile laterale ale vasului, apasandu-le pentru a se lipi de vas.Toarna compozitia cu ciocolata in vas, apoi presara deasupra biscuitii cu alunele sfaramitate ramase.
Pune totul la congelator pana ce se va intari.Inainte de servire, rastoarna tortul de ciocolata pe o farfurie de servire si taie-l cu un cutit fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inghetat de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alvita cu miere